Pain!!

Jag förstår inte hur trött och slut jag är om dagarna, orkar inte göra något vill ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet och bara sova!!! Men det går inte när man har en 3åring i huset som vill göra mycket saker på morgonen hehe och helst inte vill sitta still! Har foglossningar nu som inte alls är det bästa man kan ha, känner mig som en gammal tant för tillfället. Men det är tur att det inte är så långt kvar nu och det känns väldigt skönt kan jag lova! Om man tänker tillbaka på när jag väntade jakob så hade jag inge problem alls med foglossningar och trötthet osv. Så den här graviditeten har inte varit den roligaste men man får bita ihop och tänka framåt! Pratade med barnmorskan om mina tänkar kring förlossningen och hur jag tänkte angående den! Det är mycket som cirkulerar i mitt huvud nu hur jag ska göra, om jag ska göra kejsarsnitt eller om jag ska gå den normala vägen pga det som hände med Jakob. Jag kan föda normalt för dom har kollat mitt bäcken och det är inge problem där! Men man vill ju inte heller riskera att samma sak skulle hända igen både för mig och barnet! Men jag har lite tid och fundera och det tycker jag känns bra om det nu skulle bli kejsarsnitt! Tycker inte om tanken med kejsarsnitt för operationer är inte riktigt min grej tycker det känns obehagligt och tanken på det får mig att rysa. Men sälvklart gör jag det om det är risk att det händer igen men det är det ju ingen som vet! Men men ska fundera på det och känna på tanken att göra kejsarsnitt! Nä nu ska jag ta och kika på tv hoppas det är något intressant och se idag annars brukar det inte finnas något som faller mig i smaken men det kanske finns något idag hoppas:)

Ullared!!

Var och tog sprutan för svininfluensan i måndags och det började med att jag vart öm där dom hade stuckit mig och det höll i sig i två dagar sen vart jag febrig som en förkylning men lite annorlunda! Är lite bättre nu men jag känner av den fortfarande! Så jag hoppas att det är bara en spruta men får det är på tal om att det ska vara två sprutor man ska ta när man är i riskgruppen men jag hoppas att det blir ändring när jag reagerade som jag gjorde!

Och i morgon bär det av till ullared ska bli roligt att få komma iväg och göra något roligt och framför allt att få komma iväg från bollnäs ett tag:) Vi Kommer hem igen på tisdags natt så det blir en heldag i ullared:) Ska försöka och hitta lite julklappar bäst och passa på när dom har nästan allt där:)



Clementiner!

Tiden rullar på det är inte alls lång tid kvar tills vi har en till familjemedlem:)
Ska bli så roligt, Jakob vill ha en lillebror har frågat honom flera gånger och det är samma svar varje gång:) Men vi får se vad som döljer sig där inne ska bli spännande och se vad det är för liten figur som ligger och lever rövare i min mage:) Just nu leker jakob och tindra (katten) Jakob kastar leksaker och tindra springer efter roligt att det går så bra med dom ihop!
Jag har fått smak för clementiner kan äta hur mycket som helst och det är lika gott varje gång:)
Men hur mycket som helst blir det inte det blir i lagoma mängder men om jag skulle vilja bestämma så skulle jag kunna äta hur mycket som helst:)
Sotning är det idag både kamin och pelletsbrännaren och jag kan lova att det är kallt här i huset nu man måste ju stänga av allt så det inte blir varmt när han ska sota! Så vi får hoppas att han kommer snart så man kan knäppa på pelletsen igen:)


Tiden rullar på!

Ja det gör den verkligen Jakob börjar bli torr och det känns skönt eller torr och torr han har ingen blöja när han är inne och han säger till när han ska göra det ena eller det andra. Men det är inte alla gånger man hinner få av honom blöjan och låta honom göra sina behov men det går framåt eller hur:)? Ska iväg och ta sprutan för svininfluensan på måndag och det känns skönt!! Sen så jag att barn som är 3-5 år skulle ta det v44 så då ska Jakob absolut ta den så det blir täta besök dit men huvudsaken att man slipper skiten!! Och i morgon bär det av till gävle för och gör ultraljud jag hoppas att allt ser bra ut!! Sen tänkte vi hälsa på en kompis som jag har känt hur länge som helst som bor i gävle nu. Har inte varit dit sen hon flyttade dit dålig stil av mig tycker jag men nu ska vi göra slag i saken när vi har tid och hon är hemma,Ska bli roligt och ses!
Helgen blir en lugn helg är bjudna på mat till Johans föräldrar och jag hoppas att jag mår bättre då har mått illa och har haft sammandragningar under denna vecka och humöret har inte alls varit på topp!! Men vi får hoppas att man kan ha nån bra dag men som det känns nu är det hopplöst!!
Har blivit sjukskriven nu och det är blandade känslor, det är skönt och vara hemma men det blir lite långtråkigt i längden men man får försöka och hitta på något med Jakob när Johan jobbar!! Var ute och lekte idag och det var mycket uppskattat han älskar sin traktor som han fick av sin mormor och morfar han springer och drar den brevid sig hela tiden men han vågar inte sitta på den och trampa eller han vågar men han orkar inte trampa men det lär han sig med tiden!!

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


KALLT!!!!

Började 07 i morse och när jag vaknade så var det bara 17 grader inne inge vidare när man är ny vaken!! Men det vart inge eld i brasan då utan jag lära bege mig till bussen! Men det fick man lida för när man kom hem då var det 15 grader, men då vart det eld i brasan det första man gjorde var att ta in ved och börja elda så nu börja det bli varmare inne skönt!
Dom har sagt att det kan bli snö inte här fast i dalarna så vi får hoppas vi slipper skiten ett tag till iaf! På torsdag ska jakob till dagmamman om det inte bli tok med tiderna med jobb men vi får hoppas att lill gubben kommer iväg det. Han tycker det är så roligt och vara där och då är det klart han ska få vara där när det stämmer in!
Jakob har blivit duktig och gå på potta också fast det kan hända lite olyckor i bland men det går bra! Jag hoppas att det forsätter så här så han blir torr på dagarna iaf! Har tagit tid och få honom torr men det är väl så när han  har lata föräldrar :)
Jag hoppas att jag får jobba natt vill så gärna göra det och det går jätte bra och jobba så!
Men det lär väl inte bli så tänker jag men man kan alltid hoppas!!!!!!!!!
Ska iväg till gävle den 16 oktober för att göra ultra jag hoppas att allt ser bra ut!!
sen blir det tätare kontroller efter v 28 som jag är i nu, så då blir det täta besök till gävle men vad ska man göra när det inte finns något kvar av bollnäs sjukhus som har hand om gravida diabetiker!?
Nä nu ska jag ta och dricka en kopp kaffe och slå mig ner och kika på tv!

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Flaggan i topp!!

Nu är jag äntligen ledig i tre dagar och fom dagarna ska jag ta vara på har jobbat väldigt mycket natt nu så det känns skönt och få tillbaka sov rutinerna:)
fyllde 21 igår och då vart det fullt upp hela dagen och  jakob tyckte om att hjälpte till och öppna presenterna han också lill goingen:)

Och magen växer den och växt väldigt fort på slutet nu men det är bara roligt och ett himla liv är det både dag som natt! Och så börjar det bli tätta besök på toaletten men det hör till!
Sammandragningarna skulle jag villa vara utan men jag hoppas att det ger med sig lite så man slipper ha så fruktansvärt ont hela tiden!


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

RSS 2.0