SNÖ!!!!

När jag vaknade i morse och kikade ut igenom fönstret så  såg jag att det var vitt utanför lite mysigt faktiskt trodde inte alls att det skulle vara så här mycket snö första gången men där hade jag fel. Det är lite mysigt också med snö
och så blir det blir ljusare ute och det är en fördel. Vi fick bege oss till bollnäs och köpa något och skotta bort allt snö inge kul och springa ut när det är massa snö på gården. Har hämta den andra vagnen som vi hade hos mina föräldrar för det gick inte och gå med den andra sittvagnen det är mer en stadsvagn men den är väldigt pga att den är så liten och den tar ingen plats i bilen. Men vad gör man när man nästan inte kan dra den framför en när man ska iväg till dagmamman på morgonen. Har även satt dit en lampa på vagnen så att det ska bli lättare och se vart man går det är ju inge lampor på vägen utanför så man måste ha en lampa så man ser vart man går någon stans.
Jakob var hos dagmamma igår hela dagen ända ifrån 05.45 till 17 och det hade gått jätte bra och det käns väldigt skönt. Han ska kanke till dagmamman på månda också men vi får se fört om jag ska jobba har inte blivit bokad än men det blir jag kan jag tänka mig. Tog ledigt den här helgen skulle ha jobbat natt idag men jag ringde och hörde om det gick bra om det var någon annan som tog den turen och det gjorde det som tur var. Vi hade bisiktningen av lägenheten idag också och bovärden var en relativt förstående angående golvet inne i köket som det var gula fläckar på golvet men det var ifrån hon som bode där förr och det såg han att det var gamla fläckar. Men han var väldigt Pidantisk för vi hade skurat listerna runt väggarna och så hade vi torkat av elimänten på framsidan för baksidan kommer man inte åt men där fick vi anmärkning på väldigt konstig människa faktiskt små grejor som man aldrig kunna tro att man kunna få anmärkning på men det fick vi allt. Och så hade vi skurat bakom spisen och i spisen men där fick vi anmärkning på också var bara lite små grejor men ändå vist det är bra att han är nogrann också men det finns måtta med det. Det ända vi fick betala var fläcken efter våran förra soffa det var mörkare där den soffan var så det hade säkert blivit nå fukt där men det kan man förstå att han påpekade för den var ganska stor och svår och missa vi fick betala 1030 för det så det var inte alls mycket jag hade trot att det skulle bära iväg högra i pris men det är jag glad för att det inte vart. Så nu är vi av med lägenheten och det känns toppen och så har vi skrivit på lånen nu så nu är huset vårat och det känns toppen nu känns det skönt att det är vi som äger huset och att vi får göra vad vi vill.
Vi ska till ikea i morgon och kika på lite saker till jakobs rum och om det finns någon byrå som passar. Jakob ska jag kolla om det finns något som han kan förvara sina leksaker i så man kan plocka undan dom när man städar där tex. Men vi får se vad vi hittar det kan bli mer och det kan bli inget  men det är sånt som märks.
Ha en trevlig kväll!
Här är lite blider ifrån idag!


 





 

Jobb hela veckan!

En ny vecka nya tag efter en helg av jobb känner mig väldigt mör pga att jag jobbade fre lör sön mån. Och då hade jag även en sån där rolig delad tur, Men det gick bra faktiskt är ledig idag men i morgon och på torsdag är det jobba som gäller igen och även på fredan och då blir det natt för min del inte så roligt kanske men då är jag ledig på lördan iaf och tur är väl det.
Jakob är nästan kalar med inskolningen nu han ska till en annan dagmamma som brukar ha baranen när annelie är ledig men det får bli nästa vecka för det är lite mycket som händer denna vecka. Men jakob ska till dagis på torsdan och då blir han där hela dagen han får då kliva upp väldigt tidigt för jag börjar 07 och jag måste iväg med honom förr 06.10 för då går bussen. Och vi har även en tid för att skriva på lånet då så han får vara där tills halv fem på kvällen men det går säkert bra.
Det känns lite lång tråkigt för johan jobbar eftermiddag så det är lite ensamt och sitta här och kika på tv. Synd att det inte går bussar lite tätare här för då skulle man kunna hitta på lite mer isället för att sitta här och slöa. JA DET KÄNNS ENSAMT. Men jag blir väl van med det mörka och att man inte hör några grannar som håller på och spelar musik osv.
Nä nu ska jag ta och kika vidare på tv här är lite bilder som är tagna ikväll och så slänger jag in en bild på jakob som dom fotogaraferade på dagis (Pionen).



Nya förändringar!

Det känns skönt att få ha sitt eget hem där man slipper betala till bollnäs bostäder. Man kan inte säga att det är vårat hus än pga att vi inte har tagit lånet än och detta pga att vi inte hade blivit av med lägenheten men det har vi nu. Fick ju massa telefonsamtal av många som var intresserad av lägenheten när vi hade satt ut den på annons och det ringde en tjej och frågade lite om tapeterna osv och hon sa att hin skulle höra av  sig om hon var intresserad. Och på måndag morgon ringer bollnäs bostäder och säger att det är någon som är intresserad av lägenhete. Senare får vi ett telefonsamtal av hon som sa att hon skulle fundera på lägenheten och säger att hon hade pratat med bollnäs bostäder och att hon ville komma och kika på lägenheten samma dag pga att hon skulle skriva på kontraktet fort nog. Så vi slängde på oss kläderna och begav oss till lägenheten och började städa undan det mästa så att det inte så för hämskt ut när hon skulle komma dit och kika för det såg hemskt ut innan.  Sen ringde johan och frågade om hon hade varit där och skrivit på kontraktet och det hade hon gjort så nu slipper vi den kotsnaden och tur är väl det. Vi ska till banken och prata också det blir nog den 27 om det inte blir nån ändring så nu snart lkan man säga att vi är husägare. Vi fick undan det mässta i alla fall nu är det bara dammsuga lite nogare och torka golven och även tapetseringen som johan skulle få hjälp av mina föräldrar med på freda jag jobbar så jag kan inte vara med tråkigt nog. Men jag är säkert bara ivägen i alla fall så det är nog bättre att dom får göra det själva.
Johan får även åka till dagmamman själv också på freda vi skulle dit igen då så att jakob fick komma in sig lite innan han ska börja där.
Vi har även skaffat kan en liten tjej som heter tindra tyckte att det var lite tomt i huset utan en katt så då vart det att vi bestämmde oss för att skaffa en eller vi jag johan hade nog gott kunna vara utan han men inte jag :).
Hon är 14 veckor gamal så han är inte stor tänk om dom kunna ha den stoleken dom har när dom är kattungar. Men dom blir go sen också när dom blir större men inte alls lika som när dom är små.
Hon är en riktig kel gris hon kurrar så fort man ta i henne hon är lite rädd för jakob än men inte alls så mycket som jag trodde.
Huset är klart nu vi städade och torkade golven igår när vi hade tagit bort alla kartonger. Det ända som vi inte är klar med är data rumet men det får johan ta hand om själv annars så blir det att han är där och plaserar om grejorna. Så det går han roa sig med själv. Det vi måste fixa nu är byrå och en tv bänk.
 
Nä nu ska jag ta och krypa ner och försöka sova så man är pigg och fräch i morgon när man är ledig!
Godnatt!


Nästan klar!

Dagen har består av att fixa i ordning det sista sätta upp tavlor och kopla in lampor osv. Vi är nästan klara ni det är lite grejor i garage som behövs flyttas ut till förådet eller vad man ska kalla det. Vi behöver mattor också har inte mattor till alla rum än och det ser lite tomt ut på golvet. Har jobbat idag också började fyra så vi hann plocka upp lite i alla fall.
Vi skulle ha varit till dagmamman i fredags också men så vart det inte för vi hann inte klockan tickade på så fort när vi höll på och flytta men jag ska ta och ringa henne under veckan och se om hon har tid under veckan istället.
Nä nu ska jag ta och krypa ner i sängen så jag inte kommer upp så himla sent i morgon man kan ju inte sova bort hela dagarna.

Godnatt!

Inflyttad!

Nu har vi Fått in alla gerjor i huset det är lite kvar i lägenheten men det är grejor som jag ska gå igenom och så är det städning i lägenheten. Men det är ju  ingen bråska än vi har hört från några som är intresserad av lägenheten men som ska tänka på saken. Så vi får se om det är någon som vill ha lägenheten nån borde det va eftersom den är tom redan. Men vi får vänta och se det kanske är någon som behöver en bostad fort.
Vi har packat upp det mästa i huset nu det är lite grejor som behövs fixas men inte alls mycket faktiskt. 
Vi började vi 10 tiden igår och vi fick med alla grejor som skulle med men vi vart klar runt sex tiden igår men då höll vi på hela dagen med att köra grejor också.
Så nu bor vi här i huset känns lite konstigt faktiskt men skönt också att ha något som är ens eget.
Här är lite bilder inne i huset det kanske är lite stökigt men det får ni leva med.
            

   
 


God Morgon!

Vaknade vid halv sju i morse väldig tidigt för mig när man är ledig. Men jag skulle iväg till diabetessköteskan på bollnäs sjukhus vid 08:00 så då var det bara och stiga upp.
Och idag ska vi köra upp grejor till huset, vi har plockat undan det mästa i lägenheten så nu vill man häst få bort alla grejor här ifrån det ser ut som en soptipp här för tillfället. Vi ska ta och hämta släpvagnen som vi ska få låna av pappas brosa. Vi ska ta och hinna men och åka och kika på dagiset också men det blir nog på eftermiddan.
Men nu ska vi ta och hämta släpvagen!

Ha en trevlig helg om jag inte hinner skriva något mer!

Nästan klar!

Idag vart jag också ledig har varit en lugn början på veckan men det lär nog sätta fart snart. Jag var iväg och skriv upp mig i boken på resursen idag och dom hade satt in nov dec och januari så det vart ett långt besök där och sitta och skriva hur jag kunna jobba dom månaderna. Men nu behöver jag inte dit på ett tag iaf om inget händer så jag måste strycka mig då vill säga.
Jag har plockat undan en hel del till här i lägenheten börjar bli tomt nu eller det är en del kvar men inte alls mycket. Och det är tur att man flyttar till ett hus när man har bott i en lägenhet för det är inte så himla mycket att plocka ner men man har en hel del att plocka ner ändå. Men mycket ska slängas och mycket ska till erikshjälpen vill inte spara på något som man aldrig använder. Det som har åkt ner i kartonger är forografier,lampor gardiner och tavlor. Jag plockade ner gardinerna också tyckte att det inte spelade någon roll att dom åkte ner pga att det ser ut som det gör i lägenheten för tillfället.
Vi får se om det blir nå jobb i morgon har inte fått reda på något än och jag får nog ett telefonsamtal i morgon bitti som inte alls är nå roligt när man ligger och sover. Dom brukar ringa på morgonen när dom har fått in någon sjukanmälan och då är det bara och kliva upp och iväg till jobbet och man har 40 min på sig att komma till jobbet. Så ni kan förstå att jag inte alls gillar när dom ringer på morgonen.
Om jag skulle välja så skulle jag vilja ha ett schema att gå efter så man slipper bli väkt på morgonen!

Godnatt!

Monster Jam!

Idag var jag ledig skönt och kunna plocka undan lite i lägenheten som ska packas ner i kartonger osv. Vi har fått undan en hel del nu så vi är en bit på väg nu. Och vi pratade med dom som äger huset och vi skulle få nyckeln på torsdag kväll. Så vi har bestämt att vi ska köra iväg lite grejor på fredan redan. Skönt och få iväg allt också för tillfället så har vi alla grejor i köket så det går nästan inte och vara inne i köket nu. Och så hoppas jag att vi får låna släpvagnen av pappas brosa också för då slipper vi kostnaden för att hyra släp. Jag ska ringa till dagmamman i hällbo också och bestämma en tid som vi kan komma dit och kika. Och så måste jag säga till på dagiset som han går på nu att vi ska flytta har inte gjort det än pga att han aldrig är där och jag vill inte ta det på telefon. Men han ska dit i morgon och knäppa kort så då ska jag säga till om det då.

Johan fick ju biljetter till moster jam när han fyllde år och nu har vi bokat tågbiljetter och hotel. Vi hade först planerat att vi skulle ta bilen men vi ångrade oss snabbt pga att det är inte det enklaste att ta bilen till stockholm. Det är massa filer man ska ta och allt är så himla stressande där. Det känns skönt att ha allt palanerat och klart med det. Men det tråkiga är att vi åker den 7 november pga att det är precis i flytten om vi inte blir av med lägenheten tidigare. Men det ska bli kul att komma iväg också och hitta på något bara johan och jag.
Jag var till Ljusnan idag och lämnade in annonsen på lägenheten och den skulle komma ut på onsdan eller torsdan och så skulle dom ha kvar annonsen i tre dagar. Och det är bra för då har man bättre chans att det är någon som svarar. Och jag hoppas att det är någon som är intresserad annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Monster Jam

Så här ser det ut i  vårat kök för tillfället!




 


Jobb väntas i morgon!

Lördan är snart över eller snart om ett tag. Fick jobb  i helgen också ringde till resursen i fredags morse och frågade om dom hade något jobb till mig och jag fick till svar att dom skulle ringa upp och det gjorde dom den här gången annars så har dom en förmåga att glömma bort men inte det här gången. Jag fick fre lör sön så jag fick tre dagar direkt och det säger man inte nej till.
Var föresten ner på stan med mamma i fredas också innan jag började jobba. Och jag hittade en hel del till jakob och framför allt strumpor till honom. Och så hittade jag ett par skor till mig vart super nöjd med köpet.
Vi har kommit en bit med packandet faktiskt. Känns bra att ha det mästa gjort men vi har inte packat kläder än men det är inte så bråska än men vi är en liten bit på väg.
Jo jag ringde till bollnäs bostäder och hörde om det var någon som var intresserad av våran lägenhet. Men hon jag pratade med sa att det inte fanns någon som var intresserad tråkigt nog. Så vi ska sätta ut lägenheten i ljusnan istället så får vi se om vi får något napp där man får hoppas på det bästa.


Tvättning avklarat!

Vaknade i morse och kikade ut igenom fönstret och såg att det regnade och det var alldeles mulet ute. Kände att jag helst ville krypa ner i sängen och sova bort hela dan men jag var i alla fall uppe så jag satte mig i soffan och kikade lite på tv. Mamma och jag hade ju bestämt oss för att vi skulle ner på stan idag men jag ångrade mig när jag såg vad det var för väder ute. Men mamma och pappa var snäll och körde mig till dollar för att jag skulle handla lite tallrikar och kaffemuggar. Våra tallrikar har gjort sitt en del av dom iaf och så är dom lite konstig konstruerad dom är som en soppskål och när man skär så tippar tallriken i princip. Så nu köpte jag tallrikar med stor ring under om ni förstår vad jag menar. Dom som vi har nu är det en liten ring under och då blir det så att tallriken blir som en soppskål.

Har haft tvättid ikväll och jag tog upp det sista nu så skönt att ha det gjort jag hatar att tvätta det är inte min grej riktigt. Och framför allt inte när man måste passa en tvättid och att man måste springa ner med skiten.
Men nu är det gjort så nu är det en hel vecka tills nästa tvättid.

I morgon är det tänkt att mamma och jag ska ner på stan och kika runt men vi får se hur vädret är. Och jag har jobb helg nu också. Har inte blivit bokad än men det lär komma upp något hoppas jag.
Nä nu ska jag ta och kika på lyxfällan som började precis.


Dagisplats!

redan onsdag det går fort nu. Snart så har vi vårt hus som vi så länge velat ha det ska bli så häligt med hus. Och framför allt med större yta. Men även att man betalar tull sej själv och inte till bollnäsbostäder. Vist det blir säkert dyrare och bo i hus det är inte bara lånet man betalar av utan det är sophämtning och försäkring på huset  och en del annat. Man vet ju inte heller hur mycket det blir men det lär märkas när man har bot där ett tag.
Vi har även fått dagisplats åt  jakob hos en dagmamma i hällbo hon lät  jätte trevlig när jag pratade med henne. vi ska dit och hälsa på efter den 15 oktober och se vart det är någon stans och hur det ser ut osv. Dagmamman hette Annelie blom. Jag hoppas att jakob kommer och trivas men det ska nog inte bli något större problem tror jag iaf. Han brukar vara lite blyg först i början men det brukar gå över lika fort igen och glömma bort att vi är där så jag hoppas det är lika nu. När jag pratade med dagmamma så sa hon att det fanns två barn till som var ungefär i jakobs ålder en på tre och och en runt två år så det är ju bra att det är barn i ungefär samma ålder framför allt för jakob!
Så nu är dagiset avklarat så nu är det inte alls mycket kvar eller lite grejor är kvar och fixa. Men det är inget som man behöver gör än. Vi ska väl byta adress också men det måste vi nästan göra i skaplig tid men ändå inte för tidigt. Men jag skulle inte heller vilja göra det så sent  heller får då kanske inte alla brev kommer till hällbo utan till bollnäs. Men det ordnar sig det också.
Jobbade natt igår eller jag började igår och gick av passet i morse. Det gick bra fast jag inte hade sovit något innan jag började jobba. Men det var en lugn natt så det vart en väldig lång natt vaken. Jag tycker inte alls om att jobba natt men någon gång i bland skadar inte.
Var och fikade med denice igår också vi pratade en massa skit. Lika roligt och träffas men det blir inte så ofta nu för tiden tråkigt nog!
Och i morgon har jag skrivit upp mig att jag kan jobba kväll så vi får se om det blir något jobb då.
Ska ta och försöka hinna ner på stan en säng också med mamma ska kika lite på kläder till jakob och så ska jag kika på skor till mig själv. Jakob behöver lite nya kläder nu framför allt pyamaser och byxor  strumpor. Jag vet inte hur många par som jag har en strumpa bara. I bland funderar man om tvättmaskinen äter hans strumpor. Så det ska inhandlas framför allt.
Ska ta och krypa ner i sängen nu godnatt!

En långhårig krabat detta är tagit innan vi klippte honom för ett tag sedan men han börjar redan och få långt hår men inte alls som på detta kort så jag spar och klipper honom ett tag till!


Denice och jakob!
   
 







Bilder på huset!

Ja nu är det måndag igen veckorna går fort. Vi var till huset och kikade lite igår efter vi hem ifrån homna vi skulle kika lite hur långt dom hade kommit med städningen. Och dom hade fått undan det mästa
 faktiskt utav det som var ute på gården och i vedboden. Så jag hoppas att dom är klar till den 15 oktober. Vi har börjat och paka ner lite saker som vi inte har någon användning av nu tex glas som står i bokhyllan och lite lakan och sådana saker. Bättre att börja i tid så att man inte har allt  kvar när man ska börja flytta. Men det kommer och ta tid och få alla grejor på plats när man flyttar in i huset men det får ta den tiden det tar.
Tog lite bilder på huset när vi var där och kikade ni får nöja er med utsidan av huset så länge tills vi flyttar in i  huset.

Framsidan!



     

Baksidan




   



En till natt!

Igår så begav vi oss ganska tidigt och handlade lite och fixade med det som behövdes till vi skulle till homna. Vi hade tänkt och handla som idag när vi kom hem men jag villa ha allt gjort tills vi kom hem skönt det också så slipper man ha allt kvar när man kommer hem. Och när vi skulle precis åka och handla så ringer resursen ovanlgt (inte) och frågade om jag kunde jobba helgen (natt) men det sa jag bestämt ifrån efter som vi hade planerat och åka till homna osv. Och så var det min lediga helg så jag kände inge ånges att jag tackade nej. Men visst lite extra slantar i plånboken skulle inte sitta fel men som sagt får väl ta och offra mig någon annan helg när vi inte har något bestämt.
Vi skulle ha åkt hem idag men vi bestämde oss för att stanna en till natt pga att johan håller på och kapar ved som vi ska ha när vi flyttar in i huset och han var inte klar än när jag pratade med honom så då är det skönare att stanna kvar så man slipper köra hem i mörkret. Jakob har börjat vilja sova med oss nu när vi är i homna förr så gick det så bra att sova med farmor och farfar men inte nu. Men det är väl en perjod nu som vi duger sedan blir väl det farmor och farfar som duger och sova med igen. Men han är så go nu när han pratar och man förstår mer och mer vad han säger. Och han lär sig väldigt mycket på dagis också  inte för att han är där så mycket men det märks när han har varit där han han har lärt sig några nya ord. Och så är det så att ibland är han inte alls på humör och prata riktigt heller utan då kan det bli mäst tok som kommer ur den lilla munnen.


                                              Farfar och jakob! 
    


Farmor och jakob!

Mörker!


Ännu en dag bestående av regn och det regnar nästan hela tiden om man ska ut och passar på och gå ut när det äntligen är uppehåll så hinner man knappt ut innan det börjar regna igen.
jag hoppas det blir bättre väder i helgen när man är ledig men man ska inte hoppas på för mycket.
Min dator håller på och strejakar har för förmycket spart på den så det är dags och göra något åt det. har även märkt när man skriver att inte alla bokstäver är med när man har skrivit klart det är nästan som den inte hinner med och det blir även andra bokstäver som inte ska vara med över huvudtaget. Men jag har försökt och fixa det och jag hoppas att det blir bättre nu.
Har inte hört något från bollnäs bostäder än heller vi tänkte vänta tills på måndag om vi inte har hört något då så ska vi sätta in lägenheten i ljusnan och se om det fungerar. Man måste ju göra nått för att bli av med lägenheten.
Det är inte så långt kvar innan vi får flytta in så då vill man helst bli av med lägenheten i tid.
Det var ju meningen att vi skulle till tranan på lörda men så vart det inte. För johan skar sej på jobbet och var tvungen att åka till akuten och klistra igen såret så nu springer han med en fingertuta så han hade ingen  lust och gå på tranan med en sån så vi bestämde oss för att gå ut någon annan helg.
Och i tisdags fyllde man 20 så nu kan man gå på systemet  bättre sent än aldrig. Fick pengar som jag ville ha mycket bättre och få pengar så man kan köpa vad man vill ha. Johan fick jag kläder av och jag vart väldigt nöjd med det bra smak har han också.
Vi åker till homna i helgen och umgås med dom lite istället för att gå ut på tranan.
Så vi åker väl i morgon eller på lörda får se hur det blir.
Ska till systemet och köpa en flaska vin också som vi kan ta med upp dit. Har beställt hudkräm som jag ska hämta ut idag är så himla torr i ansiktet så jag hoppas att hudkrämen fungerar.

Lite uppdatering på bilder!

   





RSS 2.0